ο»Ώ

10 CARA UNTUK MEMBELI HARTANAH PELABURAN DENGAN TANPA MODAL

10 CARA UNTUK MEMBELI HARTANAH PELABURAN DENGAN TANPA MODAL

Ramai orang ingin melabur dalam hartanah tetapi sama ada mereka tidak mempunyai wang yang cukup untuk bayaran muka atau mereka tidak mahu mengunci wang tunai mereka ke dalam pembelian hartanah.

Ia adalah mungkin untuk membeli harta tanpa wang.

1. Gulungkan bayaran ke bawah ke harga pembelian. Bergantung pada penarafan kredit dan sejarah pemberian pinjaman, sesetengah pemberi pinjaman akan membolehkan anda membiayai 100% dari harga belian. Ini akan menyebabkan kadar faedah dan bayaran anda lebih tinggi daripada jika anda meletakkan wang ke bawah. Tetapi, jika anda berhasrat untuk menjual hartanah dengan cepat, ia tidak sepatutnya mempunyai banyak kesan pada margin keuntungan anda.

2. Rundingkan pelan ansuran yang berasingan untuk bayaran pendahuluan. Rundingkan pelan ansuran berasingan untuk bayaran pendahuluan. Kadang-kadang penjual akan membolehkan anda membayar bayaran balik secara bulanan.

3. Dagang sesuatu selain daripada wang tunai. Ini termasuk tanah, kereta, bot, barang kemas atau koleksi berharga. Ketahui apa yang mereka mahu dan perlukan. Mungkin anda mempunyai, atau boleh mendapatkan, hanya apa yang mereka cari. Anda juga boleh berdagang perkhidmatan seperti pertukangan, mekanik auto, lukisan, kerja pergigian dan perkhidmatan lain yang boleh anda lakukan untuk penjual dari masa ke masa.

4. Rumah perdagangan dengan penjual. Banyak pelabur profesional memperoleh rumah tanpa wang dengan menjual satu harta untuk yang lain. Dalam beberapa kes, mereka menjual satu harta besar untuk beberapa sewa kecil. Perdagangan hartanah juga merupakan cara yang sah untuk mengelakkan keuntungan modal yang berkaitan dengan penjualan harta benda.

5. Dapatkan penjual untuk memindahkan gadai janji mereka kepada anda. Ini adalah kejadian biasa dalam penyitaan di mana pemilik rumah tidak sabar-sabar untuk menjual dan bersedia untuk bekerjasama dengan pembeli. Anda boleh melakukan perjanjian itu sebagai tugasan kontrak dan menutup jualan dengan cekap.

6. Memohon program bantuan pinjaman. Bercakap dengan bank anda, banyak institusi pemberian pinjaman menawarkan program yang membolehkan pembeli meletakkan sedikit wang ke atas pembelian hartanah.

7. Cari pasangan pelaburan. Cari pasangan pelaburan yang akan meletakkan beberapa atau semua wang tunai dalam perkongsian saham ekuiti. Anda membuat pembayaran bulanan dan kedua-dua anda berpecah keuntungan jualan semula.

8. Cari harta untuk sewa-ke-sendiri atau pajakan dengan pilihan untuk membeli. Jika anda mempunyai pilihan pajakan selama 5 tahun, pada akhir masa itu, anda perlu membeli rumah dan boleh mendapatkan pinjaman bank kemudian. Sementara itu, anda boleh menggunakan masa untuk menetapkan kredit anda dan / atau menyimpan untuk bayaran pendahuluan. Sesetengah kontrak mungkin meletakkan sebahagian atau semua jumlah sewa ke arah pembayaran balik.

9. Dapatkan pembiayaan pemilik atau kontrak tanah. Pilihan lain ialah untuk bertindak sebagai penjual sebagai bank. Anda membuat bayaran anda, termasuk faedah, terus kepada penjual. Kemudian selepas biasanya 3 hingga 5 tahun anda membuat bayaran sekaligus kepada penjual. Pada masa ini, anda harus memiliki ekuiti yang mencukupi untuk memenuhi syarat untuk pinjaman bank standard.

10. Gunakan garis ekuiti rumah kredit dari harta lain. Jika anda mempunyai ekuiti dalam harta lain, anda boleh menggunakan ekuiti itu sebagai bayaran pendahuluan untuk membeli hartanah pelaburan lain.

Baca maklumat lanjut di : www.sifuebook.pejuangusahawan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pin It on Pinterest